WAAROM TRAILER LOADING SAFETY SYSTEM?

In 2016 waren er 470 ernstige ongelukken in de bouw, waarbij zestien doden vielen. Bij meer dan de helft van de ongevallen is de oorzaak het vallen van (gelijke) hoogte, blijkt uit een analyse van Inspectie SWZ. Het Trailer Loading Safety system voorkomt ongevallen tijdens het laden of lossen van vrachtwagens. ‘Riggers moeten tijdens het hijsen regelmatig opzij stappen om de heen en weer bewegende last te ontwijken. Omdat de loopruimte beperkt is, lopen zij het risico op een misstap of een val van de vrachtauto, zo’n 1.20 tot 1.60 meter naar beneden’, aldus Bas Struijk, bedenker van het TLS system.

Het Trailer Loading Safety system (TLS system) is een frame waarin aan beide zijden uitschuifbare loopbordessen met leuningen zijn verwerkt. Dit veiligheidssysteem voorkomt dat riggers (hijsbegeleiders) bij het laden en lossen van de trailer kunnen vallen. De bordessen met rugleuningen voorkomen dat. Tijdens het lossen worden ze uitgeschoven, na het lossen worden bordessen weer in het frame geschoven.

Met een lengte van 3,95 meter en breedte van 2,50 meter, zijn de TLS‐frames geschikt voor elk type trailer . Op korte trailers van 12 meter passen drie frames inclusief geïntegreerde trap achter elkaar. Op een verlengde trailer van 30 meter wordt een frame voor geplaatst en één achter.’ Met een viertal doken (ankerstaven) worden de frames geborgd. De uitschuifbare bordessen worden door middel van rongen vastgezet. De frames hebben een eigen gewicht van 650 kilogram. Het TLS System is gepatenteerd en voorzien van CE‐markering.

Wilt u meer weten over het veilig laden en lossen door middel van het Trailer Loading Safety system? Neem dan contact met ons op.

Veilig laden en lossen van vrachtwagens met het Trailer Loading Safety system
Veilig laden en lossen van vrachtwagens met het Trailer Loading Safety system
Veilig laden en lossen van vrachtwagens met het Trailer Loading Safety system